И С Т А Н Б У Л

1 ден  07.10.2022  (петок)  Штип –Скопје – Истанбул

Поаѓање за Истанбул во 17.00 часот од Скопје пред хотел Континентал 18.00 часот од Штип – паркингот пред Новата Пошта. Ноќно патување  со попатни паузи за одмор и  царински формалности .

2 ден  08.10.2022( сабота)   Истанбул

Пристигнување во Истанбул во предпладневните часови. Факлутативен разглед на градот со локален водич: Вселенската Патријаршија, Римскиот аквадукт, Универзитетот, Хиподромот, Сината Џамија, Света Софија и Топ Капи.. Сместување во хотел. Слободно попладне со можност за посета на најголемата покриена чаршија КАПАЛИ ЧАРШИЈА (отворена 1461 година со над 4000 продавници)и Аксарај .Ноќевање.

3 ден  09.10.2022( недела ) Истанбул

Појадок. Факултативна посета со локален водич на палатата Долма Бахче Сарај – последна резиденција на Отоманската империја, која содржи непроценливо богатство. Факлутативно крстарење со брод по Босфор со локален водич и единствена можност за панорамски разглед на палатите од двете страни на каналот (Прочуената Кула на Девицата, изградена во 408г. пред новата ера – еден от симболите на Истанбул, Црквата „ Hagia Irene” – најстарата византиска црква во градот, минување под мостот на Босфорот. Потоа факлутативно посета на Принцеските острови архипелаг од 9 острови со мали бродови .Забрането е користење на моторни возила се  оди со мали бродови .Враќање во хотел. Слободно време .Ноќевање

4 ден  10.10.2022  ( понеделник ) Истанбул

Појадок.Разглед на  азискиот дел на Истанбул – местоста Чамлиџа –  каде ќе ужувате во панорамскиот поглед на европскиот и азискиот дел на Истанбул, во комбинација со турско кафе или чај, Сефир Сеир тераса со 4Д проекции  Поаѓање за Македонија со попатна посета на шопинг центар Форум можнoст за шопинг или посета на еден од најголемите аквариуми во Истанбул ( влезница се плаќа индивидуално при посетата ). Поаѓање за Македонија  со попатни одмори.

5 ден 11.10.2022 ( вторник ) Штип /Скопје

Пристигнување во Штип/ Скопје  во утринските часови.

Ц Е Н А :  5.990,00 денaри

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • превоз со туристички автобус
 • 2 ноќевањa со појадок во хотел со 3* во Истанбул
 • водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не  е вклучено:

 • факултативна посета на Долма Бахче Сарај (влезница  + водич + превоз) – 30 €
 • разглед на Истанбул со локален туристички водич 10 €
 • Посета на Принцеските острови 15 €
 • влезница за Топкапи околу 15 €
 • крстарење по Босфор – 20 €
 • посета на Sappire Seyire Terasi и влезница за 4Д проекција -20  €( мин. 35 патници )
 • патничко осигурување – 200 денари (задолжително)

 

Општи напомени :

 • ТА Феријал Кашиков го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање. Истото се однесува и за цената на факлутативите.
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
 • Пасошот треба да важи минимум 6 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.

Рок на пријавување до  01,10,2022

За реализација на аранжманот потребен е минимум од 45 патници!

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди

Следете не за актуелните патувања

Феријал Кашиков Штип

Феријал Кашиков Скопје