БУКУРЕШТ

  

                      Синаја – Бран – Брашов – Снагов

                            5 дена/ 2 ноќи / автобус

1 ден  29.12.2022 (четврток)   Штип/Скопје – Синаја

Поаѓање за Букурешт во во 14:00 часот од Штип, паркингот пред Новата Пошта, во 15.30 часот од Скопје, паркингот пред спортска сала. Ноќно патување преку Софија, Русе со попатни паузи за одмор и  царински формалности .

2 ден 30.12.2022 (петок)  Синаја – Бран – БрашовБукурешт

Пристигнување во Синаја – каде се наоѓа Кралскиот Дворец Пелеш, најубавиот дворец во Европа, некогашна летна резиденција на Романските Кралеви. Пауза за надворешен разглед  и фотографирање на дворецот и околината.  Патувањето продолжува кон Бран со посета на  Дворецот на Дракула каде  ќе ја дознаете вистинската приказна за  легендарниот гроф Дракула. По посетата поаѓање кон градот Брашов, вистински музеј на отворено. Слободно време за разглед и индивидуална прошетка  на стариот градски центар каде што се наоѓа и познатата Црна Црква од XIVвек, најголемата готска црква во Југоисточна Европа. Враќање во Букурешт во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

3 ден  31.12.2022 (сабота) Букурешт

Појадок. Разглед на градот со локален водич: Парламентот и архитектонскиот комплекс Куртлија – најстариот дел од Букурешт, кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владетел Владар Цепеш – Дракула. Разглед на најпознатата улица Kalja Viktorijej на која се наоѓа Ateneum – седиштето на филхармонијата, некогашната  Кралска палата, Националниот музеј за историја, Патријаршијата, Триумфалната капија. Слободно време за прошетки или посета на шопинг центар. Враќање во хотел. Вечерта организиран дочек на Новата 2023 година на плоштад ( превоз со автобус – вклучен во цената на аранжманот ). Враќање во хотел. Ноќевање.

4 ден  01.01.2023 ( недела ) Букурешт –Снагов – Скопје / Штип

Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Посета на езерото Снагов и истоимениот остров, на кој се наоѓа манастирот со гробот на Дракула. Се верува дека местото е полно со тајни и мистерии. Поаѓање за Македонија во попладневните часови.  Дневно и ноќно возење со попатни одмори.

5 ден 02.01.2023 (понеделник )   Скопје/Штип

Пристигнување во Скопје/ Штип  во утрински часови.

 

ЦЕНА:  7.490,00 денaри

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • превоз со високо туристички автобус
 • 2 ноќевање со појадок во хотел 2* во Букурешт
 • разглед на Букурешт со локален туристички водич
 • водство и организација на програмата со лиценциран придружник

  Во цената на аранжманот не  е вклучено:

 • целодневен излет до Кралскиот Дворец Пелеш , Дворецот Бран и Брашов -35 €

(пријавување при резервација на аранжманот , минимум 35 лица за реализација)

 • влезница за посета на Дворец во Пелеш
 • влезница за посета на Дворец во Бран
 • влезница за посета на Манастирот во Снагов – околу 3 € (задолжително)
 • патничко осигурување – 200 денари (задолжително)

 

 • Агенцијата организира превоз до место кое е најпогодно за застанување и паркирање на автобусот. 

 

Општи напомени :

 • ТА Феријал Кашиков го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
 • Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата.
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавните згради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
 • Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање

Рок на пријавување до 19.12.2022

За реализација на аранжманот потребен е минимум од 45 патници!

Важат општите услови за патување на Т.А. Феријал Кашиков и СКТМ

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди

Следете не за актуелните патувања

Феријал Кашиков Штип

Феријал Кашиков Скопје