САНДАНСКИ

БЛАГОЕВГРАД – САНДАНСКИ – МЕЛНИК

2 дена/ 1 ноќ / автобус

 

 

1 ден  11.03.2023 (сабота) Скопје/ Штип – Благоевград- Сандански

Поаѓање  за Благоевград во 05:00 часот од Скопје,  паркингот пред хотел Вип, во 06:00 часот од Штип,  паркингот пред Новата Пошта. Пристигнување во Благоевград.  Слободно време за индивидуална  прошетка низ градот со можност за   шопинг.  Поаѓање кон Сандански. Сместување во хотел. Слободно време за користење на спа услугите во хотелот. Можност за факултативна свечена вечера со музика. Ноќевање.

2ден 12.03.2023 (недела)  Роженски Манастир – Мелник – Рупите Штип/ Скопје 

Појадок. По појадокот поаѓање за село Рожен. Посета на Роженскиот Манастир и гробот на војводата Јане Сандански. Поаѓање кон Мелник, најмалиот бугарски град познат по производството на вино, слободно време за посета на некоја од винарските визби и дегустација на мелничко вино. Посета на  селото Рупите каде  се наоѓа спомен куќата  на Баба Ванѓа и манастирот изграден во нејзина чест. Поаѓање за Македонија. Пристигнување во Штип/ Скопје во вечерните часови.

цена: 4.300,00 денари

 

Во цената на аранжманот е вклучено :

 • превоз со висок туристички автобус
 • 1 ноќевање со појадок во хотел 4* во Сандански (користење на спа услугите во хотелот)
 • посета на Благоевград и посета на Роженски манастир и гробот на Јане Сандански, градот Мелник и селото Рупите со спомен куќата на баба Ванѓа
 • Организација и реализација на програмата со лиценциран туристички придружнк

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 • патничко осигурување-150 ден (задолжително)
 • факултативна свечена вечера со музика – 25 евра ( пријавување и уплата во агенција)
 • влезници за културно-историски споменици

 

 • Агенцијата организира превоз до место кое е најпогодно за застанување и паркирање на автобусот. 

 

Општи напомени :

 • ТА Феријал Кашиков го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
 • За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
 • Организаторот го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата
 • Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.

 

 

 

 

 

Рок на пријавување до 24.02.2023

За реализација на аранжманот потребен е минимум од 45 патници!

Важат општите услови за патување на ТА Феријал Кашиков и СКТМ

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди

Следете не за актуелните патувања

Феријал Кашиков Штип

Феријал Кашиков Скопје