8ми Март во СПЛИТ

СПЛИТ
ДУБРОВНИК-ШИБЕНИК-ТРОГИР-МАКАРСКА-ОМИШ
4 дена/ 2 ноќи / автобус

 

1 ден  07.03.2024 (четврток) Штип / Скопје –  Сплит
Поаѓање за  Сплит во 19.00 часот од Штип, паркингот пред Новата Пошта, во 20:00 часот од Скопје, пред хотел Континентал. Патување преку Албанија, Црна Гора, за Хрватска. Ноќно возење со попатни паузи за  одмор и царински формалности.

2 ден  08.03.2024 (петок) Сплит
Пристигнување во Сплит најголемиот град во Далмација и втор по големина во Хрватска . Разглед на градот со локален водич, посета на Плоштадот, Диоклецијановата Палата, Катедралата Свети Дује, Сплитската променада -Рива. Сместување во хотел. Слободна вечер за прошетка и индивидуални активности.Ноќевање

3 ден 09.03.2024(сабота)  Сплит-Шибеник-Трогир-Сплит
Појадок. Полудневен излет со локален водич до Трогир, посета на Катедралата Свети Ловре, палатата Чипико, кулата св. Марко. Заминување кон Шибеник,  разглед на градот и посета на: Катедралата св. Јаков – која е под заштита на УНЕСКО, четирите средновековни бунари, а на 10 км се најдува Националниот парк *Крка* со познатите слапови на реката Крка и нивна посета. Враќање во Сплит. Ноќевање.

4 ден 10.03.2024( недела)  Сплит-Омиш-Макарска-Дубровник-Будва Скопје/Штип
Појадок. По појадокот одјавување од хотелот. Поаѓање за Македонија со попатни посети на: “Гусарскиот град” Омиш, попатна посета на Макарска – каде што ќе ѓи посетиме: Кацичевиот плоштад, црквата св. Марко и прошетка по преубавото шеталиште – Рива. Патот продолжува кон Дубровник каде ќе има кратка посета на  стариот град: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Палатата Спонза, цр. Св. Влах. Потоа се заминува за Црна Гора со попатна пауза во Будва – прошетка во стариот дел на градот. Патот продолжува кон Македонија преку Албанија, ноќно возење со попатни паузи. Пристигнување наредниот ден во раните утрински часови.

 

цена:9.900,оо денари

Во цената на аранжманот е вклучено:

 • превоз со високо туристички  автобус
 • 2 ноќевања со појадок во хотел со 3 * во Сплит
 • Разглед на Сплит со локален водич
 • Посета  на Омиш,Макарска,Дубровник и Будва
 • Организација и реализација на програмата со лиценциран туристички придружник

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 • Факултативен излет до Трогир, Крка и Шибеник–35 €( минимум пријавени 35 лица)  влез во Крка-10€
 • патничко осигурување-200 денари ( задолжително)
 • влезници за културно-историски споменици
 • Агенцијата организира превоз до место кое е најпогодно за застанување и паркирање на автобусот.

 

Општи напомени :

 • ТА Феријал Кашиков го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање. Исто така го задржува правото на промена на редоследот на активностите во програмата
 • Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.

Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање.

 

Рок на пријавување до 24.02.2023

За реализација на аранжманот се потребени минимум од 45 патници за автобус!

        Важат општите услови за патување на Т.А. Феријал Кашиков и СКТМ

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди