Еднодневна екскурзија – Шопинг во Приштина

Еднодневна екскурзија
Шопинг во Приштина

ТЕРМИН: 10.12.2023 (Недела)

Приштина е главен и најголем град во Косово. Градот е културен, административен и политички центар на земјата, но исто така и центар на истоимената област. Градот има 145.149 жители, а општината Приштина има 198.897 жители. Приштина се наоѓа во северниот дел на Косовската Котлина, под планината Грмије. Градот има добра географска положба, бидејќи лежи на раскрсница меѓу важни патишта кои водат до Скопје, Призрен, Албанија и Црна Гора.

План на патувањето.
Состанок на групата  во 06:30h кај нова пошта во Штип. Се патува преку граничен премин Блаце. Пристигнување во Косово и посета на новиот шопинг центар во Приштина – PRISHTINA MALL, најголемиот мол на Балканот, со повеќе од 300 продавници. Слободно индивидуално време за шопинг. Потоа посета на Алби малл комплекс од брендирани продавници  и слободно време за прошетка низ центарот на Приштина. Посета на Урошевац и голема продавница, се за 1€ со богат избор. Поаѓање кон Македонија во 17:00 часот.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 850 денари

Организиран превоз од: Штип – Св. Николе

 

ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО:

  • Превоз на наведена локација
  • Лиценциран туристички придружник за време на патувањето

 

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди

WordPress PopUp Plugin