HOTEL TORONI BLUE SEA (OLD WING **+)

HOTEL TORONI BLUE SEA (OLD WING **+)

 

Локација: Хотелот е лоциран во непосредна близина на песочната плажа во Торони, една од најпопуларните песочни плажи на Ситонија.
Хотелски содржини: Рецепција, ресторан, отворен базен, бар на базен, бар на плажа, бежичен интернет (wi-fi), паркинг…
Сместување: Хотелот е организиран во два сместувачки дела од различна категорија.
Депанданс (Old wing **+) -> Студија-соби на приземје, прв и втор кат. Собите се опремени со тераса/балкон, бања, мини бар, клима уред…
Плажа: Песочна плажа со сопствен бар.
Услуга: Полупансион (појадок и вечера)

Напомена: Согласно категоријата, собите во “Old Wing” делот се чистат еднаш неделно (пред пристигнување на гостите), за одржување на собите, сервисирање на опремата и дополнителни услуги, потребно е гостите да се обратат до рецепцијата на хотелот.

 

ЛЕТО 2024 – ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (САБОТА-САБОТА)

Престој во термин: Услуга DBL Economy (2+1)
приземје
DBL Standard (2+1)
1 и 2 кат
DBL Standard (2+1+exb)
1 и 2 кат
04.05. – 11.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
11.05. – 18.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
18.05. – 25.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
25.05. – 01.06.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
01.06. – 08.06.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
08.06. – 15.06.2024 7 HB 294 € 319 € 319 €
15.06. – 22.06.2024 7 HB 294 € 319 € 319 €
22.06. – 29.06.2024 7 HB 347 € 403 € 403 €
29.06. – 06.07.2024 7 HB 347 € 403 € 403 €
06.07. – 13.07.2024 7 HB 351 € 403 € 403 €
13.07. – 20.07.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
20.07. – 27.07.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
27.07. – 03.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
03.08. – 10.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
10.08. – 17.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
17.08. – 24.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
24.08. – 31.08.2024 7 HB 294 €  319 € 319 €
31.08. – 07.09.2024 7 HB 294 €  319 € 319 €
07.09. – 14.09.2024 7 HB 294 €  319 € 319 €
14.09. – 21.09.2024 7 HB 214 €  242 €  242 € 
21.09. – 28.09.2024 7 HB 214 €  242 €  242 € 
28.09. – 05.10.2024 7 HB 214 €  242 €  242 € 
05.10. – 12.10.2024 7 HB 214 €  242 €  242 €

 

ЛЕТО 2024 – ЦЕНОВНИК ЗА СМЕНА (НЕДЕЛА-НЕДЕЛА)

Престој во термин: Услуга DBL Economy (2+1)
приземје
DBL Standard (2+1)
1 и 2 кат
DBL Standard (2+1+exb)
1 и 2 кат
05.05. – 12.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
12.05. – 19.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
19.05. – 26.05.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
26.05. – 02.06.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
02.06. – 09.06.2024 7 HB 225 € 253 € 253 €
09.06. – 16.06.2024 7 HB 294 €  319 € 319 €
16.06. – 23.06.2024 7 HB 302 €  331 €  331 € 
23.06. – 30.06.2024 7 HB 347 € 403 € 403 €
30.06. – 07.07.2024 7 HB 347 € 403 € 403 €
07.07. – 14.07.2024 7 HB 351 € 405 € 405 €
14.07. – 21.07.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
21.07. – 28.07.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
28.07. – 04.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
04.08. – 11.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
11.08. – 18.08.2024 7 HB 375 € 417 € 417 €
18.08. – 25.08.2024 7 HB 363 € 403 € 403 €
25.08. – 01.09.2024 7 HB 294 €  319 € 319 €
01.09. – 08.09.2024 7 HB 294 € 319 € 319 €
08.09. – 15.09.2024 7 HB 283 € 308 € 308 €
15.09. – 22.09.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
22.09. – 29.09.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
29.09. – 06.10.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €
06.10. – 13.10.2024 7 HB 214 € 242 € 242 €

 

ПОПУСТИ и ДОПЛАТИ:
За 1 дете од 0-11,99 г. 
-100%
За 2 дете до 11,99 г. 
-50% (во 2+1+exb соба) 
За 3 возрасен 12+ г. 
-30% 
За 4 возрасен 12+ г. 
-50%
* Доплата за дополнително дете 0-5.99 г. 100 € (во 2+1 или 2+1+exb соба)

Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing”
DBL GF (economy) на приземје | DBL 1F/2F (standard) на прв и втор кат
DBL (2+1): 1 брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети | DBL (2+2): 1 брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет

Легенда: HB – полупансион (појадок и вечера)
Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во соба.
Цените се изразени во EUR за уплата во денарска противвредност (1EUR=62MKD).

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
* Сместување во избраниот хотел со услуга по избор според табелите, и тоа  7 полупансиони (појадок и вечера).

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
* Туристичка такса која се плаќа на рецепција по пристигнување (check in) во објектот.
* Доплата за дополнително дете 0-5.99 години во соба – 100 € (7 полупансиони)
Можност за сместување како второ дете во 2+1 тип на соба или трето дете во 2+1+еxb тип на соба, со претходна најава во хотелот.
* Превоз до местото на избраниот хотел во Грција (на барање, со доплата, може да се организира превоз до хотелите).
* Задолжително е патничко осигурување (можност за уплата во агенцијата, осигурување за 8 дена од 250 ден по лице).
* Услуги како користење лежалки и чадори на плажа итн. не се вклучени во цена, освен ако е наведено поинаку во деталните описи на хотелот
* Останати индивидуални трошоци, факултативни екскурзии, дополнителни оброци….

Туристичка такса во Грција за 2024
*Цената е изразена од соба по ноќевање

Ноември-Фебруари                         Март-Октомври

Хотел 1/2*:                           0,5 €                                             1,5 €
Хотел 3*:                              1,5 €                                             3,0 €
Хотел 4*:                              3,0 €                                             7,0 €
Хотел 5*:                              4,0 €                                           10,0 €
Апартмани/Студија:            0,5 €                                             1,5 €
Вили:                                    4,0 €                                           10,0 €

АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ: 
Цена на повратен автобуски превоз: 45 EUR по лице (35 € за деца 2-12 год.)

Во период од 25.05-28.09.2024 за смена (САБОТА-САБОТА)

Mеста и сатници на поаѓање:
– Скопје, во  06:00 ч.  (паркинг на спортскиот центар “Борис Трајковски”)
– Велес, во  06:30 ч.  (бензиска пумпа, мотел Македонија)
– Неготино, во  07:00 ч.  (бензиска пумпа “Макпетрол”)
– Смоквица, во  07:30 ч.  (бензиска пумпа “BWO петрол”)
– Гевгелија, во  08:00 ч.  (бензиска пумпа, граничен премин)
Поаѓање од Грција:
– Истиот ден попладне
– Превозот со автобус се извршува до туристичката дестинација, до соодветно место за запирање на автобусот според локалните сообраќајни услови.
– Избор на место за седење во автобус е можно, само со доплата од 10 € по патник, не вклучувајќи ги местата од првиот ред резервирани за персоналот.
– Секој патник има право на превоз на 1 парче багаж до 20 кг и 1 парче рачен багаж.
– Организаторот не гарантира превоз до самиот објект на сместување.
– Патниците самостојно го пренесуваат својот багаж од местото на запирање до објектот на сместување.

ВАЖНИ НАПОМЕНИ 
* Редовните цени и цените со попуст, се објавени во ценовникот бр.3 со важност до 30.09.2024 година, или до објава на нов ценовник.
* При промена на цените (зголемување на цените со објавување на нов ценовник) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
* Во случај на објавување на т.н. Last Minute специјални понуди пред отпочнувањето на аранжманот (поради отказ од клиент, намалена цена од сопственикот
за одреден термин, недоволна продажба и сл.) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.

Корисни информации 
* Собите се доделуваат на рецепција (во објектот) доколку не е поинаку наведено во потврдата на резервацијата или ваучерот, а сместувањето на првиот ден и
одјавувањето на последниот ден ќе се вршат според куќниот ред на секој хотел/објект и според тековната достапност на собите (генерално сместувањето се врши
по 14:00 часот, а одјавувањето на просторијата до 09:00 часот);
* Бројот на лица кои се сместуваат во собите треба да е соодветен на лицата наведени во ваучерот кој го издава организаторот на патување.
Сопственикот нема да дозволи сместување на ненајавени лица.
* Организаторот не одговара за квалитетот на интернет конекцијата во местото и објектот на престој.
* Типот на соба се одредува при резарвација. Внимание! Двокреветниот кревет (брачен) во некои хотели/објекти се состои од споени два единечни кревети.
Третиот кревет се разликува во зависност од опремата на секој хотел/објект, и може да биде: единечен кревет, кревет на преклопување или софа.
* Сите сместувачки единици, како и превозните средства се категоризирани од надлежните институции во земјата на дестинацијата, според интерните процедури и
локалните регулативи, кои се разликуваат од една до друга земја, и не се споредуваат;
* Точноста на имињата и личните податоци на патниците се одговорност на патникот кој треба да ги провери во моментот на резервација и по потврдата на услугите.
* Секоја промена на веќе потврдена резервација, се наплатува како дополнителен манипулативен трошок од 10 € .
* Секое такво барање за промена на резервација: број на лица, тип на сместување, или термин на патување, мора да биде доставено во писмена форма.

ВНИМАНИЕ! Лицата со попреченост мора да го најават степенот на попреченост, со сите потребни детали, во моментот на регистрација и потврда на резервацијата.
Оранизаторот не претпоставува и не може да гарантира никакви специјални услуги што не можат да бидат понудени од трети лица, доколку тие не биле наведени
во резервациите и во договорот за услуги.

Услови на плаќање 
Во случај на резервации со превоз или за индивидуален престој, уплатата ќе се изврши на следниов начин:

1. За резервации со попуст (рани попусти – EB): 
– Попустот за рана резервација важи до 28.02.2024 или до повлекување на понудата!
– При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
– Доплатата на вкупниот износ од договорената цена, се врши до 3 недели пред датумот на патување.
* Уплатениот износ од 50%, не се враќа доколку патникот се откаже од патувањето.

2. За резервации по Општа понуда – со редовни цени (освен EB и LM)
– 30% од вредноста на пакетот се плаќа при резервација на услугата,
– 30% од вредноста на пакетот ќе се плати до 30 дена пред датумот на поаѓање,
– 40% од вкупната вредност на услугите ќе се плати до 21 ден пред датумот на поаѓање;

3. Во случај на резервација во последен момент-last minute (LM), резервација ќе се изврши само врз основа на целосна уплата на услугите;

Отказни трошоци во случај на отказ на услугите  
Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето/услугите и тоа треба да го направи во писмена форма. Датумот на писмениот отказ претставува основа за
пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот).
Отказните трошоци што се наплатуваат во случај патникот да се откаже од резервираната услугата / индивидуален престој се следниве:
– за отказ  до 30 дена пред патувањето 30%
– за отказ од 29 до 15 дена пред патувањето 50%
– за отказ од 14 до 10 дена пред патувањето 80%
– за отказ од 09 до 06 дена пред патувањето 90%
– за отказ од 05 до 0 дена пред патувањето или во текот на патувањето 100%.
За износот на отказните трошоци, постои можност организаторот на патување да му издаде ваучер на патникот за користење на одредени услуги во одреден период,

доколку давателите на услуги (хотелот, превозникот и др.) го прифатат тоа.

НАПОМЕНА: 
За отказ на резервации уплатени по специјални понуди (SPO), рана резервација (EB) или резервации во последен момент-last minute (LM), не се враќа
уплатениот аванс потребен за резервација на услугите според описот и условите на програмата.

 

 

Останати Понуди

Побарај понуда

Слични понуди